Në pritje për ceremoninë e nderimit të figurës së shquar kombëtare, Isa Boletini, në 100-vjetorin e vrasjes së tij të pabesë nga dora e sllavëve, shqiptarë të shumtë në Shkup janë irrituar me faktin se shtatorja e tij do vendoset në periferi, në lagjen Saraj, që mbahet hem për lagje të Shkupit e hem për fshat.

Ndaj, kjo zgjedhje nga pushteti, më saktë nga BDI, është pritur me rezerva nga një pjesë shqiptarësh, të cilët e konsiderojnë këtë dhe si një lloj marketingu politik të Ali Ahmetit me figurën e Isës.

“Isa Boletini ka qenë burrë mejdani, mos e fshihni në Saraj! Vendosni bustin e tij ne Qendër të Shkupit ose të Tetovës!”, ka shkruar aekretari i Lëvizjes për Reforma në PDSH, Arben Taravari