Sekretari i LR PDSH, Arben Taravari duke shpërndarë kumtesën e LR PDSH-së në rrjetin social facebook ka shkruar se jo vetëm deklarativisht por edhe fizikisht do jenë pjesë e protestës. “Edhe në mënyrë deklarative po dhe fizikisht do të jemi nê protestat e 9 Maj-it, që të tregojmë vullnetin tonë të mirë për bashkëveprimin e korpusit politik opozitar shqiptar në Maqedoni!”, shkruan Taravari.