Ka histori që udhëheqësi i madh mongol, Kublai-khan u përpoq të pushtonte Japoninë qysh në shekullin e 13-të, por humbi 40.000 njerëz në Trekëndëshin e Dragoit.

Deti i Djallit (Ma-no Umi – në gjuhën japoneze), i njohur gjithashtu si Trekëndëshi i Dragoit, është një zonë në Oqeanin Paqësor rreth bregdetit japonez dhe ishullit Ogasawara që përfshin një pjesë të mirë të Detit Filipine.

Shtrihet saktësisht në anën e kundërt të Trekëndëshit të Bermudës dhe konsiderohet të jetë homologu i tij i Oqeanit Paqësor. Për më tepër, aktivitetet në këtë fushë janë gjithashtu të vështira për t’u shpjeguar.

Mijëra vjet më parë, kinezët besuan se një dragua jetonte në det, duke tërhequr anijet në fund për të ushqyer urinë, andaj nuk është për t’u habitur që zhdukja e anijeve në Detin e Djallit i është atribuuar nga shumë njerëz kësaj qenie mitike.

Gjatë shekullit 19, shumë detarë raportuan shfaqjen e papritur të një zonje misterioze me anijen e saj me vela. Sidoqoftë, tregimi më i famshëm daton nga viti 1952, kur anija kërkimore Kaio Maru No. 5 me një ekuipazh total prej 31 personash, u zhduk.

Studiuesit ekzaminuan veprimtarinë e vullkanit nënujor të Myojin-sho dhe nuk u kthyen kurrë në shtëpi. Sipas mbishkrimeve të Charles Berlitz në 1989 në Trekëndëshin e Dragoit, ushtria japoneze humbi pesë anije në zonë nga 1952 – 1954 dhe u emërua nga Ministria Japoneze e Punëve Detare dhe Peshkimit, e rrezikshme për të lundruar në mes të shekullit të kaluar.

Ajo që ndodhi me të vërtetë me njerëzit dhe anijet e zhdukura nuk është sqaruar kurrë plotësisht, si në rastin e Trekëndëshit të Bermudës.

Shkenca pretendon se nuk bëhet fjalë për aktivitet paranormal, por ka të bëjë me sasitë e mëdha të bllokuara të gazrave të rrezikshëm në det. Më konkretisht, këto janë depozitime të metaleve që në temperatura mbi 18 gradë Celsius, mund të shkaktojnë një shpërthim befasues dhe të fundosin anijet, duke mos lënë asnjë provë.