Ushtria turke përmes një komunikatë për media, ka njoftuar se ka marr pushtetin në Turqi.

Ushtria Turke ka marrë kontrollin e plotë të shtetit, për të kthyer rendin kushtetues, demokracinë, të drejtat e njeriut dhe liritë e njerëzve; për ta kthyer sërish pushtetin e drejtësisë (gjyqësorit) në vend; rivendosja e rendit të përkeqësuar të sigurisë publike

“Të gjitha marrëveshjet ndërkombëtare dhe premtimet tona mbeten të vlefshme. me të gjitha vendet e botës , ne shpresojmë që të vazhdojmë marrëdhëniet tona të mira”, thuhet në njoftimin e ushtrisë.