Vazhdon përplasja” ska dy të vërteta”, cili gënjen më tepër, Besimi apo Ramadani?

Më shumë se 200 mijë qytetarë të Tetovës duhet të presin me javë dhe muaj që të kontrollohen , diagnostifikohen dhe operohen në Spitalin Klinikë të Tetovës. Kjo do të ndodhë për shkak se drejtori, Orhan Ramadani e ka shkuartuar buxhetin e këtij Spitali ku pjesa dërmuese e pacientëve janë shqiptar.

Drejtori i Fondit për Sigurim Shëndetësor, Orhan Ramadani akuzoi dje drejtorin e Spitalit të Tetovës, Florin Besimin se i ka bllokuar 27 milion denarë, para të shtetit. Me këtë Ramadani në mënyr indirekte akuzoi Besimin se po keqpërdor dhe keqmenaxhon me parat shtetërore të Fondit për Shëndetësi.

Sipas tij spitali i Tetovës nuk i ka shfrytëzuar ende 27 milion denarët nga viti 2015, që të mund të kërkojë më shumë për këtë vit.

“Buxhetin të cilin e ka pasur në vitin 2015 nuk ka qenë në gjendje ta shfrytëzoje, prandaj i kanë ngel mjete të pashfrytëzuara prej 27 milion denarëve të cilat do të mund të shfrytëzohen gjatë 2016-tës. Dmth gjatë vitit 2016 do të ketë gjithsej afro 500 milion denarë në disponim”, deklaroi Orhan Ramadani, Fondi i Sigurimit Shëndetësor.

Kjo deklaratë e Ramadanit u përgënjeshtrua fuqishëm sot nga drejtori i Spitalit Klinik të Tetovës, Florin Besimi.
Ai demantoi edhe një herë drejtorin e Fondit shëndetësor Orhan Ramadani i cili dje tha se spitali i Tetovës nuk i ka shfrytëzuar të gjitha mjetet nga viti i kaluar. Besimi tha sot se mjetet për të cilat flet Ramadani, janë planifikuar dhe pritet realizimi i tyre.

Ndryshe, dje Profesori Universitar, Izet Zeqiri, reaguai ndaj vendimit të fundit të Fondit për shëndetësi ku Spitalit klinik të Tetovës i shkrutohen 70 milion denarë.

Zeqiri shkruan në profilin e tij në fejsbuk se Tetova diskriminohet shumë për dallim nga qyteti i Manastirit. Sipas Profesorit Zeqiri, në Tetovë ka mbi 155 mijë të siguruar shëndetësor, ndërsa spitali i Tetovës ka vetëm buxhet prej 6.9 milion eurove në nivel vjetorë.

Ndërkaq në Spitalin e Manastirit ku marrin shërbime 97 mijë të siguruar shëndetësor, buxhetin arrinë rekordin prej 9.5 milion eurove. Kjo nënkupton se Spitali klinik i Tetovës së paku duhet të ketë buxhet së paku 15 milion euro.

Profesori Zeqiri madje shpalosë edhe dëshmi konkrete edhe për vendbanimet shqiptare duke i bëre krahasimet me vendbanimet maqedonase. Ndryshe, ditë më pare drejtori i Fondit për shëndetësi Orhan Ramadani, deklaroi se janë siguruar më shumë buxhet për spitalet në vendbanimet shqiptare.

I menjëhershëm ishte reagimi i drejtorit të Spitalit klinik të Tetovës, Florim Besimi, i cili deklaroi se fondi ka shkurtuar plotë 70 milion denarë buxhet ndaj spitalit të Tetovës

besimi