John Glenn, amerikani i parë që doli në orbitë rreth Tokës, më 1962, ka ndërruar jetë në moshën 95-vjeçare.

John Glenn ishte pjesë e programit “Mërkuri” dhe është nderuar edhe nga presidenti i asaj kohe Kennedy.

Ai është vlerësuar nga NASA si një hero i vërtetë amerikan pasi falë udhëtimit të tij NASA mblodhi më shumë informacione për hapësirën.

John Glenn nga Ohio ka shërbyer dhe si senator i SHBA për plot 25 vite.
Dita/d.i.