Anëtarja e Vetëvendosjes, Aida Dërguti ka thënë që Vetëvendosje ka vendim të këshillit të përgjithshëm që nuk hynë në koalicion parazgjedhor me partitë që kanë qenë në Qeveri

Ajo këto komente i bëri pas mbledhjes së kryesisë së Kuvendit, ku tha se nuk kanë vija të kuqe për koalicione me AAK-në dhe Nismën për Kosovë, por se nuk bëjnë koalicion parazgjedhor me LDK-në dhe PDK-në.