Kryetari i komunës Qendër, Andrej Zhernovski ka theksuar se zgjedhjet më 5 qershor nuk mund dhe nuk do të ketë.

“A thua Gruevski vërtetë ka besuar se përmes shpërbërjes së dhunshme të Kuvendit, me kushtet të paplotësuara për zgjedhje të drejta dhe demokratike, opozita do të detyrohet të shkojë në zgjedhje ër zgjedhjet? Ka besuar se do të gjejë politikan i cili do aktrojë opozitën ndaj zgjedhjeve të tilla të rreme? Ka pritur që çdo gjë do të jetë e njëjtë si më parë para publikmit të bombave?

Ai më tej shkruan, se në këtë nuk ka besuar as vetë ai, aq më pas ata përreth tij. Por prandaj, ai ka frikë nga tri gjëra: nga e vërteta, nga drejtësia dhe vullnetit të lirë të qytetarëve.

Zhernovski ka theksuar se opozita është plotësisht në të drejtë që solli vendim të fortë për të mos marrë pjesë në zgjedhje të njëjta manipuluese dhe të vjedhura