Nënkryetari i Unitetit njëherit deputeti i parlamentit të Maqedonisë ,  në emisionin Rruga Drejt në ALSAT M , ka sulmuar ish partinë e tijë ,partinë shqiptarë në pushtet duke thënë se në BDI aspak nuk ka demokraci .

Janë gjënjeshtra dhe mashtrime thëniet e funskionarëve të BDI se në BDI ka debat të mbrenshëm dhe gjërat vendosen me  marrveshje dhe me një frymë demokratike .

Kjo nuk është e vërtet në BDI nuk ka demokraci dhe debat të mbrenshëm demokratik aty vendosin 3 4 persona , u shpreh nënkryetari i UNITETIT  Zulfi Adili .