Të flasësh me gojën e Qafirave dhe Kopilave të ndryshëm duke i instrumentalizuar ato në maksimum, gjithçka mund të jetë vetëm politikbërje në interes të Shqiptarëve nuk është. 

Në kohën kur populli ishte në pritje për një bashkim të fuqishëm opozitar kundër pushtetit të zhytur në krim, në mbrojtje të këtij zullumi doli një Qafir në emër të një këshilli mbipartiak duke e bërë lëmsh të gjithë skenën politike, vetëm e vetëm që Shqiptarët të mos bashkoheshin rreth një Aleance të vërtetë me qëllime të qarta për Shqiptarët këtu në FYROM. Ky Qafir i quajtur Kim Mehmeti, han e dan e ka pasur këtë stil, për të prishur kur diçka tentohej të ndriqej. Ky mercenar, që paguhej nga BDI deri në 10.000 € për një shkrim politik pro saj, jo vetëm që turbulloj ujë në kuriz të shqiptarëve, por ky është shumë i dëmshëm edhe për pjesën e tjetër të shoqërisë që nuk meret me politikë, sepse ky duke qenë një publicist i shkathët por me shpirt të prishur, mund të degjenerojë një shoqëri të tërë. Ky alabak, që paguhej nga BDI dhe pastaj i ra pishman që kishtë përkrahur Ali Ahmetitn e që u ble nga ‘filialla’ e BDI-së , Levizja Besa, u fut në këshillin nën-mbi-midis partiak nën parrullën për të bashkuar shqiptarët që në fund doli se pikërisht ky këshill me 7 epitete i udhëhequr nga një ‘halexhi’ ishte kundër bashkimit opozitar dhe pro pushtetit të djeshëm ogurzi, thjeshtë për të mbrojtur VMRO-në dhe LSDM-në. 
Meqë kjo ‘letër’ u harxhua dhe misioni i tij u krye me sukses, pas shpërbërjes së këshillit as mbi as nen partiak, ky Qafir u largua nga skena politike për të na lënë kopilin në derë. Ky Kopil që po na del tani për të fyer mbrojtësit e interesave të Shqiptarëve, sado artikulim të ketë, nuk mund të jetë ndryshe dhe s’mund të ketë mision tjetër përveç se të bëjë të njëjtë që bëri babai i tij. Dardha nën dardhë bie. Duke qenë djali i Qafirit që u ‘tall’ me shqiptarët, madje duke qenë djalë jo ‘hakikat dhe hallall’ , kopil e masuz’ mund të merni me mend se çfar qëllimi mund të ketë ky me sulmet nën brez që po i bën ndaj një qeverie reformuese. Halli i tyre , si i Qafirit si i Kopilit, nuk janë shqiptarët, as platformat politike për zgjidhjen e çështjeve me karakter etnik, as postet ministrore, halli i madh dhe i vetëm i tyre është shkuarja e VMRO-DPMNE-së në opozitë. Kjo ua këput shpirtin e tyre prej një stanilisti të vërtetë. Prandaj, këto sulme kaq idioteske ndaj Aleancës për Shqiptarët, janë pjesë e një misioni antikombëtar, i cili do të dështoj ashtu siç kanë dështuar gjithmonë, sepse dëshirën e një populli të tërë për të kryer rotacione politike dhe shoqërore, ska fuqi që e ndal.

Mund të ketë në shoqërinë tonë mall të vjetër me ambalazh të ri, por mall të qelbur dhe me afat të skaduar shihet se ka rrethin e Qafirave dhe Kopilave, të cilët janë plot por që nuk e tregojnë fytyrën akoma. Ashtu siç orkestruan sulmet me 27 Prill duke kënduar hymnën , edhe atë jo në origjinal, të njëjtën duan ta bëjnë përmes orkestrimeve të rradhës duke u mshehur nën ‘fustanet’ e kopilave të tyre, të cilët u kanë ngelur në derë…!