Algirdas Barteska, 60 vjeç, nga Barteska, Paluknys, Lituani, u burgos pasi mori para nga 3 emigrantët shqiptar që kishte në bord.

Oficerët vëzhgonin ndërsa ai ndihmoi një burrë dhe një grua me vajzën e saj 5-vjeçare të dilnin nga aeroplani i tij Cessna duke marrë në dorë valixhet e tyre.

Pasi piloti bëri uljen e aeroplanit, policët kufiarë hynë në aksion duke e arrestuar e i gjetën me vete 5000 euro të cilat ai i kishte marrë nga shqiptarët për kalimin e kufirit.

Shoferi i makinës që priste shqiptarët pqr t’i transportuar, u largua menjëherë pasi pa çfarë po ndodhte.

Gjykata vendosi që shqiptari të kthehej në vendlindjen e tij brenda javës ndërsa gruaja dhe vajza e saj kanë aplikuar për azil në Angli.

Megjithëse ai nuk e pranoi akuzën, Barteska u shpall fajtor dhe u dënua me 6 vite burg sepse kalonte emigrantë të paligjshëm nga Gjermania për në Mbretërinë e Bashkuar.