E martë, 3 Gusht, 2021

Mutacionet politike si proces i mbajtjes sa më gjatë të pushtetit

0
Nga Prof. Arbër Çeliku Sado e maskuar që mund të jetë, dukuria e mutacionit është tepër e pranishme në politikë. Politika të konsumon si asgjë...

Injoranti dhe shërbëtori

0
Shaqir Fetai nuk e njeh Kushtetutën, sepse, nëse e pranon se e njeh, ndërsa shkeljet kushtetutare në ngjitjen e karrierës së tij kanë qenë...

Rekomandimet e Oslos Lidhur me të Drejtat Gjuhësore

0
Nga Prof. Abdullah MEHMETI SI QËNDRON PUNA ME KËTË ÇËSHTJE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË? - Me emërtimin e shkollave dhe institucioneve; - Emërtimin e rrugëve; - Shenjat...

Maqedonasit, duke luajtur në muzikë bullgare, në rrugë drejt shpërbërjes kombëtare

0
Daut EMINI Marrëveshja maqedonaso-bullgare, nënshkruar më 26 korrikut 2017 në Sofje, nuk ishte fillimi i kurtheve bullgare ndaj maqedonasve. Kurthet bullgare ndaj maqedonasve kanë filluar...

Kryetari i ASH Kumanovë – Dimitrievskit: Mos pritni votat e shqiptarëve njëherë ju votuan,...

0
Shkruan Mr. Huzeir Mustafi Ti mund të jesh rritur në mesin e shqiptarëve por nuk bëre asgjë për ta, haroje votën e shqiptarëve! Politikanët e partive...

Elvis Naçi, hoxha me emër rokeri që blen spitale dhe shet syze

0
Shkruan Ermal Mulosmani Kur prindërit e Elvis Naçit,  në vitin 1974, i vunë emrin djalit të tyre të porsalindur, ëndërronin gjithçka për të ardhmen e...

Myslimanët e vendit ndjehen të braktisur nga “reisi i falcifikuar

0
Bota e di se kush është Shaqir Fetai, ky farë “reisi i falcifikuar”, kështu që, mirësjellja e botës, qoftë edhe përmes urimeve dhe përshënetjeve,...

Puna e Artan Grubit dhe Bujar Osmanit nuk mund të vlersohet për 100 ditë,...

0
Ejup Berisha Sa i përket ndodhive të fundit në Partinë politike shqiptare qeveritare BDI, në kontekst të kalimit të njëqinditshit të parë dhe...

Cilat janë shkaqet dhe shkaktarët e fatkeqsisë ajrore të 20 nëntorit të...

0
Ejup Berisha U bënë 27 vite pa ty Babai im i shtrenjtë Isuf pra prej kohës kur ti ike në botën e...

Institucionalizimi i anarkisë dhe i radikalizmit në BFI

0
Aty ku shkilen dhe nuk respektohen aktet normative, duke filluar nga ligji më i thjeshtë e deri te Kushtetuta, aty pra kemi të bëjmë...