Ministri Brendshëm, Oliver Spasovski dhe ministrja e Punës dhe Politikës Sociale,Frosina Remenski nuk marrin pjesë në zgjedhjen e qeverisë kalimtare.
 
Për sa kohë që ministrat nga LSDM-ja nuk kthehen në qeveri, punën e tyre do të kryejë kryeministri i sapo emëruar Emil Dimitriev.
 
Për qeverinë e re votuan 71 deputet, gjashtë abstenuan dhe një ishte kundër.

Kryeministri i ri, Emil Dimitriev propozoi të njëjtën përbërje të Ministrave nga qeveria e mëparshme

dimitriev-2-620x330