Trafiku nëpër rrugë shtetërore po zhvillohet në rrugët e thatë.

LAMM rekomandon ngarje të kujdesme të veturave dhe përshtatje të sjpejtësisë për kushtet e rrugëve si dhe respektimin e shenjave të trafikut.

Në lendet e larta malorë është e mundur edhe rrëshqitja e dheut, veçanërisht në akset rrugore Koçan – Maqedonska Kamenicë – Dellçevë, Vinicë – Berovë, Gostivar – Strazhë, Mavrovë – Dibër – Strugë, Demir Kapi – Udovë, Katllanovë – Veles, Krushevë – Demir Hisar Resnjë – Bukovë.

Në vendkalimet kufetara nga ana e Maqedonisë nuk ka pritje të gjata.