Apple nuk ka hedhur akoma në treg iPhone 8, por thashethemet e para për iPhone 9, i cili do t prezantohet në vitin 2018 sapo janë bërë publike.

Është zbuluar se Samsung do furnizojë Apple me 80 milionë ekrane OLED për një iPhonë të ri në vitin pasardhës. Thuhet se do të vijë në madhësi 5.28 inch dhe 6.46 inch.

Meqenëse ideja e ardhshme e Apple do të hidhet në treg në shtator, raporti ka çuar në spekulime se marrëveshja ëhstë berë për iPhone 9.

Dy kompanitë kanë nënshkruar një marrëveshje në terma të përjgithshëm, ku përfshihet edhe madhësia e ekranit.

Ka patur raportime se smarphone i ri është nën projektim.

Nëse këto thashetheme janë të vërteta, iPhone 9 jo vetëm që do kalojë serinë e iPhone 7s që do hidhet në treg këtë vit, por do të pajiset me ekrane LCD.