Kjo kompani po lançon 50 satelitë për të fotografuar të gjithë botën çdo ditë!(video)

APIs – gjërat që ju lejojnë të kaloni informacion nga një aplikacion në një tjetër – janë shtylla kurrizore e një programi që ju përdorni çdo ditë. Por nuk ka API për të dhëna live nga satelitët.

Axelspace është duke u përpjekur për të krijuar thjesht këtë! Kompania japoneze ka ëndrra të mëdha.

Në vitin 2008, kompania u themelua rreth një ideje të ndryshme – duke i dhënë kompanive mundësinë që të kenë një satelit orbital privat. Kompania filloi zhvillimin mikrosatelitëve të tyre dhe punoi së bashku me partnerët si agjencitë kozmike ruse për t’i marrë ato në ajër.

Për mëse 35 milion $ në kostot e zhvillimit dhe një shtesë $ 2 milion për t’a nisur atë në hapësirë, çdokush mund të marrë mikrosatelitin e tyre në madhësinë e një kompjuteri desktop dhe peshon rreth 50 kilogramë.

Me dy satelitët e lançuar për një kompani japoneze moti dhe në Universiteti i Tokios, Axelspace ka parë tashmë disa suksese.

http://https://www.youtube.com/watch?v=mV4CuDoM5-E