Leclerc kishte nderin të drejtonte një makinë Ferrari 312 B3 të viteve 70, e cila i përkiste shoferit legjendar Niki Lauda. Gjatë xhiros së parë Leclerc voziti ngadalë, por më vonë përshpejtoi ndjeshëm dhe në xhiron e tretë humbi kontrollin e makinës dhe goditi me shpinë pengesën në cepin e La Rascaso. Në shikim të parë mund të shihej se ai kishte thyer krahun e pasmë.

Leclerc zbuloi shkakun e aksidentit

“Kam humbur frenat, kam humbur frenat! Koçev, pedali ishte i fortë, dhe më pas “dështoi”. Unë isha me fat që ndodhi në këtë vend, sepse nëse do të ishte diku tjetër, do të ishte keq. “Problemi është se u tremba, iu afrova kthesës krejt normalisht”, tha shoferi i Ferrarit.