Revista “My New York” ka vlerësuar me çmimin për heroizëm, gazetaren shqiptare Arbana Xharra, çmim që i është referuar punës së Xharrës në Kosovë.

Kjo revistë këtë vit ka ndarë tre çmime, dhe njëri nga çmimet ka shkuar për gazetaren Arbana Xharra. Çmimet e sivjetshme kanë shkuar për tre shtetas të ndryshëm, për gazetaren Xharra nga Kosova, për një gazetar nga Suedia dhe një aktiviste nga New Yorku.

Ky çmim në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk është i pari për Xharrën, pasi që puna e saj është vlerësuar edhe nga Shtëpia e Bardhë, vlerësim që i është bërë në vitin 2015. /