Meka “pushtohet” nga karkalecat (FOTO+VIDEO)

Vendi më i shenjtë në Islam është “pushtuar” nga mijëra karkaleca, duke i detyruar pastruesit të veprojnë për t’i larguar insektet.

.

Në një tjetër video shfaqen insektet që mbulojnë muret e xhamisë, ndërsa janë shpërndarë kudo.

Autoritetet e Mekës ndanë fotot në Twitter të pastruesve, të veshur me maskë fytyre, spërkatjen e insekticidit, ndërsa ata u përpoqën të dizinsektojnë vendin.

Sipas faqes Arabe të CNN, autoritet kanë deklaruar se insektet ishin identifikuar si ‘karkaleca të zinj’.

Në reagimin zyrtar thuhet se kanë qenë insekte migratore dhe se për eliminimin e tyre kanë qenë në punë 138 persona.