Mërgimtarët që hynë në Gjermani kanë karantinim dy javor, teste falas

Këtë e bëri të ditur gazetari i njohur, Bahri Cani, i cili deklaroi se Kosova dhe Luksemburgu kanë qenë vendet me numër më të lartë të të infektuarve për kokë banori në Evropë.

“Vendimet më të reja të Gjermanisë dhe BE-së për udhëtimet në gjysmën e parë të gushtit dhe hapjen e kufijve. Kosova dhe Luksemburgu kanë qenë vendet me raste më të lartë të të infektuarve për kokë banori në Evropë”.

“Komisioni Evropian edhe për pjesën e parë të muajit gusht ka rekomanduar që të mos hapen kufijtë me vendet e Evropës juglindore. Këto rekomandime janë dy javore. dhe rekomandimet e radhës priten ne gusht”.