Problemet që shkakton “Wi-Fi”

Të gjithë e dinë se sa praktik është interneti “Wireless” (pa tela), duke qenë se mund të lidhen me internet disa pajisje njëheresh dhe e gjitha kjo pa nevojën e kabllove apo telave.Por, kur është fjala për sigurinë tonë, kompanitë të cilat i prodhojnë shpërndarësit e Wi-Fi duhet t’i ndjekin disa norma strikte për t’i bërë këto pajisje të sigurta për shëndetin tonë. 

Pajisjet e wireless si celularët, tabletët dhe laptopët lëshojnë sinjale WLAN (valë elektromagnetike) për t’u lidhur me ruterin. 

Sidoqoftë, këto sinjale shkaktojnë dëme në shëndetin tonë në mënyra të ndryshme.“British Health Agency” ka kryer një studim për të treguar rrezikun që ruterët sjellin në shëndetin tonë dhe në rritjen e bimëve.

Këto janë disa nga pasojat e WiFi:

Probleme me përqendriminDhimbje e veshëve

Dhimbje të shpeshta të kokës Lodhje kronike

Probleme me gjumin

Ju mund t’i kufizoni këto dëme dhe efektet e tyre anësore përmes këtyre mënyrave:

Duke i hequr ruterët nga rryma

Duke mos i mbajtur ruterët e WiFi në kuzhinë apo dhomë të fjetjes

Duke përdorur celularë me kabllo në shtëpi, sepse kësisoj i zvogëloni valët elektromagnetike.