Bota e artit ka humbur njerëz të mëdhenj gjatë vitit 2016, legjenda të muzikës të tillë si David Bowie, Prince, pastaj Sir Terry Wogan, Victoria Wood, dhe në fund goditja e Krishtlindjeve për të cilën nuk ishin të përgatitur njerëzit – vdekja e George Michael, transmeton Klan Kosova.

Më poshtë ju sjellim një listë të të famshmëve të cilët ndërruan jetë në vitin 2016:

Këngëtari David Bowie – ndërroi jetë më 10 janar në moshën 69 vjeçare.

Aktori Alan Rickan – ndërroi jetë më 14 janar në moshën 69 vjeçare.

Gleen Frey- vdiq më 18 janar në moshën 77 vjeçare.

Harper Lee – vdiq më 19 shkurt në moshën 89 vjeçare.

Aktori Frank Kelly – ndërroi jetë më 28 shkurt në moshën 77 vjeçare.

Tony Warren – vdiq më 1 mars në moshën 79 vjeçare.

Nancy Reagan aktorja dhe ish-zonja e parë e Shteteve të Bashkuara – vdiq më 6 mars në moshën 94 vjeçare.

George Martin – ndërroi jetë më 8 mars në moshën 90 vjeçare.

Paul Daniels – vdiq më 17 mars në moshën 77 vjeçare.

Aktori Douglas Wilmer – vdiq më 31 mars në moshën 96 vjeçare.

Komediani Ronnie Corbett – vdiq më 31 mars në moshën 85 vjeçare.

David Gest – vdiq më 12 prill në moshën 62 vjeçare.

Victoria Wood – vdiq më 20 prill në moshën 62 vjeçare.

Super-ylli Prince – ndërroi jetë në moshën 57 vjeçare më 21 prill.

Carla Lane – vdiq më 31 maj në moshën 87 vjeçare.

Kampioni i boksit Muhammad Ali – ndërroi jetë më 3 qershor në moshën 74 vjeçare.

Leonard Cohen – vdiq më 7 nëntor në moshën 82 vjeçare.