Drejtoresha e FSHH-së: Gruevski është i fiksuar me teoritë e konspiracionit (VIDEO)

Drejtoresha e Fondacionit Shoqëri e Hapur (FSHH), Fani Karanfillova-Panovska, në një intervistë për NOVATV, u është përgjigjur sulmeve të Nikolla Gruevskit, në intervistat për proqeveritaret “Republika” dhe “Dnevnik”. 

“Konstatimet e Gruevskit janë gënjeshtra, manipulime dhe keqpërdorim i rëndë ndaj gjysmë të vërtetave, me çka tregohet se ish kryeministri seriozisht është i fiksuar me teoritë e konspiracionit. Intervista e till dhe se narracioni është një farë lloj vazhdimi i trysnisë ndaj shoqërisë civile në Maqedoni dhe ndaj FSHH-së drejtpërdrejtë, e cila vazhdon disa vite, ndërkaq në këtë periudhë me intensitet më të madh për të ndodhur pastrimi i paralajmëruar që moti i atyre që nuk mendojnë si Gruevsku, nëse i jepet mundësia për të formuar Qeveri. Definitivisht kjo është një hyrje që ai vet e shpalli më 17 dhjetor, në të cilën për herë të marë e përdori termin “desorosoitizim”, thotë drejtoresha e FSHH-së, Karanfillova-Panovska.