Shumica e njerëzve lexojnë çdo ditë horoskopin e shenjës së tyre për të mësuar më shumë se ç’do t’u ndodhë në të ardhmen. Për shekuj me radhë, shumë tipare të personalitet u janë atribuuar shenjave të horoskopit dhe astrologjisë, duke përfshirë datën e lindjes. Megjithatë, disa studiues të Azisë Lindore besojnë se grupi i gjakut është më shumë se vetëm një tipar biologjik.

Në fakt, duke iu bazuar kulturave të ndryshme, grupi i gjakut është shumë i rëndësishëm në personalitetin e një personi dhe treguesit e tij janë të krahasueshëm me atë që mund të zbulojë shenja astrologjike. Siç dihet, ekzistojnë katër lloje të ndryshme grupe gjaku: 0, A, B dhe AB.

gja

Njerëzit me grup gjaku O janë optimistë, me besim dhe temperament të fortë, janë njerëz që japin shumë nga vetja për ndjenjat. Në mënyrë të veçantë janë shumë të kujdesshëm për shëndetin fizik dhe palestrën. Po kështu, ky grup tenton të jetë i sigurt, punon fort, është i ndershëm, ekspresiv, miqësor, fal, i fortë, i dashur, intuitiv, kureshtar dhe bujar.

Nga ana tjetër, njerëzit që kanë grup gjaku A janë të lindur për të qenë lider. Ata përpiqen për të qenë të suksesshëm dhe janë të pazëvendësueshëm për të përmbushur nevojat e njerëzve që kanë rreth vetes. Grupi i gjakut A përfshin ata njerëz që janë perfeksionistë dhe kokëfortë. Megjithatë, kanë tendencë të jenë gjithmonë të shqetësuar mes dy jetëve që bëjnë: përditshmërisë dhe biznesit.

Njerëzit që kanë grup gjaku B janë unikë, shumë të komunikueshëm dhe kreativë, pasionantë dhe drejtues të zotë, por egoizmi tek ata ngre krye herë pas here.

Njerëzit me grup gjaku AB janë një përzierje e mirë e grupit 0 dhe A, miqësorë dhe të aftë për t’u përshtatur në çdo situatë. Edhe pse mund të kenë momente të paparashikueshme, në përgjithësi njihen si njerëz racionalë. Shumica e njerëzve të grupit AB njihen si të ndjeshëm dhe idealistë.