Ndërkohë nga LSDM-ja thanë sot se në periudhën që vjen është e rëndësishme të mundësohet transferim i qetë i pushtetit dhe formimi i qeveris së re. Nga kjo parti thonë se ky është interes i lartë i qytetarëve dhe shtetit.

“Udhëheqësia e VMRO-DPMNE-së në krye me Nikolla Gruevskin janë politikanë të harxhuar të cilët shqetësohen vetëm për interesat e tyre kriminele, nuk kanë çfarë t’u ofrojnë qytetarëve dhe për këtë arsye gënjejnë, përdorin manipulime, gjuhë të urrejtjes dhe nxisin dhunë. As nuk do të dëmtohet gjuha maqedonase, as nuk rrezikohet unitariteti i shtetit”, thonë nga LSDM.

Nga kjo parti thonë se çdonjëri që punon në kundërshtim me interesat shtetërore, duhet të jetë i vetëdijshëm se bën vepër penale dhe për këtë siç thonë, do të ketë përgjegjësi.