Nënkryetari i parlamentit bullgar Kristian Vigenin, thekson se Maqedonia e Veriut nuk mund t’i fillojnë bisedimet me BE-në sepse vlerëson mungesë të plotësimit të kushteve të cilat kërkon fqiu lindor.

“Sot nuk kemi arsye të themi se duhet të tërhiqet veto-ja. Nëse nuk ndodh asgjë nuk ka shancë ta tërheqim veto-n. Ne patjetër duhet t’i ndjekim qëllimet tona.”, tha Kristijan Vigenin, nënkryetar i parlamentit bullgar.

Vigenin e sheh të panevojshme nevojën për diskutim për rezolutë të re si dhe të mblidhet Këshilli Nacional për Siguri për raportet bilaterale me vendin tonë, ashtu siç kërkron kryeministri bullagr Kiril Petkov.