Nga dita e hënë Maqedonia do të jetë nën ndikimin e lagështisë të cilat do të paraqiten me mot të vrenjtur dhe me shi të intensitetit të ndryshueshëm.

Në pikat e larta malore do të ketë borë dhe ritet të formohet një shtresë e re. Reshje më të mëdha pritet të ketë të mërkurën në pjesën perëndimore dhe jugore të vendit, me ç’rast pritet që reshjet të jenë mbi 40 litra në një metër katror.

Gjithashtu do të fryn një erë e ftohtë veriore e cila do të ndikon në uljen e temperaturave ditore.