Përbërësit

  2 vezë
  1 filgjan I kafes turke sheqer
  2 filgjan vaj
  300 gr miell
  2 luge kokos
  1 pluhur për pjekje
  2 vezë
  1 filgjan I kafes turke sheqer
  2 filgjan vaj
  2 luge kakao
  280 gr miell
  1 pluhur për pjekje
  3 gota sheqer(gota250ml)
  5 gota ujë
  2 sheqer vanilje
  ½ limon

Për të gatuar këtë recetë ndjekni këto hapa:

Perzijme vezet me sheqerin,shtojme vajin,miellin e perzier me pluhurin per pjekje,kokosin dhe formojne nje brum te bute.

Gjithasht ne nje ene tjeter qesim vezet,sheqrin,vajin,miellin eperzier me pluhurin per pjekje dhe kakaon,dhe bejme nje brum te bute.

Nga te dyja brumrat marim me luge te mesme dhe formoje se pari toptha te cilet I zgjasim ne form cilindri te gjate8-10 cm.

Cilindrat mbeshtjellim ne forme spiralje ne mes veti dhe me pas I rrumbullaksojme dhe vendosim ne tepsi te madhe te shporetit te lyer me vaj.

Nga kjo mase dalin perafersisht 40 cope(nese I deshironi me te medha mund te masni 30 cope).

Pjekim ne 200 grade per 20 minuta.

Ne nderkohe zijme sherbetin me ujin sheqerin,sheqerin e vaniljes dhe limonin per 15 minuta.

Pasi sheqerparet te piqen lihen te ftohen per 10 minuta dhe shtojme sherbetin e nxehte dhe mbulojme tepsine qe te mpihet me shpejte sherbet.

Sheqerparet lihen te ftohen mire dhe nderkohe te do te mpjne tere sasien e sherbetit.

Ju bëftë mirë!/fol.mk