Lehtësime dhe përshpejtim të pranimit të rajonit në BE, partneritet dhe përmirësi të bashkëpunimit rajonal. Ekspertizë dhe burime për avokim të suksesshëm janë objektivat dhe aktivitetet e grupit për avokim publik të gjashtë vendeve kryesore ballkanike perëndimore.

Për të mbijetuar zgjerimin e BE-së drejt vendeve të Ballkanit Perëndimor, për të rritur mbështetjen për procesin në mesin e anëtarëve duke përmirësuar imazhin e Ballkanit Perëndimor. Maqedonia, Serbia, Mali i Zi, Bosnja dhe Hercegoviona, Kosova dhe Shqipëria, përmes grupit të saj të avokimit kërkuan të rritet ndikimi i ligjërimit zyrtar pro-evropian dhe angazhimi për bashkëpunimin rajonal. Për të kapërcyer sfidat përmes avokimit Mbështetja vjen nga katër organizatat dhe nga Grupi i Vishegradit – Republika Çeke, Hungaria, Polonia dhe Sllovakia.

Ballkani me një strategji të re komunikimi drejt BE-së ka qenë objekt i diskutimit të ekspertëve në Shkup. Për të arritur qëllime. /Telegrafi/